Din atelje och verkstad


Sundsvalls kollektivverkstad är unik i Sverige som den enda kollektiva konstnärsverkstad som är öppen för alla. Det är något som Sundsvalls konstintresserade bör värna om.

Kollektivverkstaden är en intresseförening för konstutövare av olika former för kreativt skapande. Vi erbjuder medlemmarna tillgång till stor målarsal, grafikverkstad och keramikverkstad som finns för dig när du vill ha möjlighet att i kreativ miljö jobba med dina egna alster och träffa andra med samma intresse.

Här kan du hitta ditt eget plats för din kreativitet och möten. Du kanske tillhör dem som inte har plats med en keramikverkstad eller grafisk tryckpress hemma och dessutom hundar, katter, disk, städ, matlagning och barn som hela tiden vill så mycket. Då kan det vara skönt att komma till oss. Sundsvalls kollektivverkstad står öppen för dig dygnet runt.

Vi har kursverksamhet med professionella ledare i akvarell- och oljemåleri, kroki, grafik och keramik. Kurserna går höst och vår. Vi bjuder in spännande föreläsare och konstnärer om intresse finns. Medlemmarna kan delta i den mycket uppskattad årliga målarresan, workshops, föreläsningar samt två konstutställningar per år.