Allt om oss


Sundsvalls kollektivverkstad är unik i Sverige som den enda kollektiva konstnärsverkstad som är öppen för alla. Det är något som Sundsvalls konstintresserade bör värna om.

Kollektivverkstaden är en intresseförening för konstutövare av olika former för kreativt skapande. Vi erbjuder medlemmarna tillgång till stor målarsal, grafikverkstad och keramikverkstad som finns för dig när du vill ha möjlighet att i kreativ miljö jobba med dina egna alster och träffa andra med samma intresse.

Sundsvalls kollektivverkstad är en partipolitisk, religiöst och fackligt obunden föreningen öppen för alla över 16 år. Kanske står du inför ett val av framtida yrke inom konst och media och behöver träna din konstnärliga begåvning för att söka olika kurser och gå vidare i livet. Du kanske bara vill skapa bilder ändå. Då kan det vara skönt att komma till oss. Sundsvalls kollektivverkstad står öppen för dig dygnet runt.

Vi har kursverksamhet med professionella ledare i akvarell- och oljemåleri, kroki, grafik och keramik. Kurserna går höst och vår. Vi bjuder in spännande föreläsare och konstnärer om intresse finns. Medlemmarna kan delta i den mycket uppskattad årliga målarresan, workshops, föreläsningar samt två konstutställningar per år.

Genom medlemskapet kan varje enskild medlem påverka föreningen genom att till årsmötet inlämna motion. Medlemmar kan själva starta kurser och komma med önskemål och förslag till programverksamhet.

Kollektivverkstadens regler och stadgar ska följas. För att använda grafikverkstaden måste du ha erfarenhet av att trycka grafik. Den får du genom att delta i vår kurs i grafik. 

För att få verka i kollektivverkstadens lokaler – i grupp eller ensam – ska medlemsavgiften och verksamhetsavgiften vara betald.

Här finns vi

Sundsvalls Kollektivverkstad
Artur Engbergs väg 13
852 40 Sundsvall

Organisationsnummer: 889201-7305