Kurser


Kurser och work shops för medlemmar i Sundsvalls kollektivverkstad.

Kurserna för hösten 2022 är färdiga men kan komma att uppdateras innan kursstart. I augusti går det att hitta våra kurser och aktiviter här på hemsidan men även på webbsidan www.kurser.se.

För att medverka i kurserna måste årsavgift/medlemsavgiften som är 320 kr och 550 kr som är verksamhetsavgift för höstterminen vara betald. Betald verksamhetsavgift ger rätt att delta i alla kurserna som finns i höst.

Sundsvalls kollektivverkstads kursverksamhet är i samarbete med ABF.

Fri målning

Med handledning målar du efter egna motiv och stilleben med medium du själv föredrar som olja, akvarell  eller färgkritor.


Start 4 oktober kl. 12.00 – 15.00. Avslutas 6 december. Kursen omfattar 40 studielektioner och 10 sammankomster med träff 1 gång i veckan. Max 8 deltagare.

Kostnad: Medlems/Årsavgift 2022 som är 320 Kr och verksamhetsavgift för hösten 2022 som är 550 kr.
Ledare: Lena Backman

Anmäl till Anmälan sker ABF, www.kurser.se eller till kursledare med mail Lena Backman genom e-mail: blatorp@telia.com eller sundsvalls.kollektivverkstad@gmail.com

Kroki

Kroki kommer från franska croquis som betyder skiss och är en skissartad teckning efterlevande modell. 


Krokiteckning utgör en central roll inom konstnärlig utbildning då studier av människokroppen alltid varit centralt inom den västerländska konsten. 
Krokiteckning innebär att teckna och måla efter levande modell och öva upp seendet och handens förmåga att uttrycka det du ser. Genom olika moment såsom proportioner, syftning, stödpunkter, lodlinje, volym samt förkortningar och överskärningar syftar kursen till att öka förståelsen av kroppens anatomi och funktioner.

Kursen leds av behörig lärare Leif Nilsson.

Start 5 oktober onsdagar kl 18.30 – 20.30. Avslutas 14 december. Kursen omfattar 40 studielektioner och 10 sammankomster med träff 1 gång i veckan. Den 23 november är inställt.

Kostnad : Obligatorisk årlig medlemsavgift á 320 kr tillkommer utöver verksamhetsavgiften.Terminsavgift 550 kr. Avgiften ger dig möjlighet att prova samtliga kurser som ges utav Sundsvalls Kollektivverkstad.

Anmäl till Anmälan sker ABF, www.kurser.se eller till kursledare med mail kursledaren Leif Nilsson, gnilsson92@yahoo.se genom eller till ABF, Sundsvall.

Akvarellmålning

Kursen är för dig som är nybörjare och vill testa det unika med akvarellmåleri men också för dig som är van akvarellmålare. Handledarna är erfarna konstnärer.  

Start 29 augusti måndagar 18.00 – 21.00. Avslutas 3 oktober. Kursen ges vid 6 tillfällen med träff 1 gång i vecka. Max 12 deltagare.

Ledare: Eva Hörnlund och Agatha Postma

Kostnad: Medlems/Årsavgift 2022 som är 320 Kr och verksamhetsavgift för hösten 2022 som är 550 kr.
Anmäl till Anmälan sker ABF, www.kurser.se eller mail kursledaren Agatha Postma på e-post: agathapo31@gmail.com

Grafik

Grundkurs i i grafisk bildframställning och trycktekniker. I kursen arbetar vi med collografik och monotypi som genomförs på kartong och tryckplåt. Grafikens möjligheter är stora och hantverket speciellt tilltalande för dig som gillar att experimentera med bilder, schabloner och tryck. Kursledaren är erfaren med utmärkt kunskap i grafiska tekniker.

Start och kursdagar: Torsdag/fredag 6-7 oktober kl. 18.00-21.00 samt lördag/söndag den 8-9 oktober. Max 8 deltagare.

Ledare: Maria Wedin

Kostnad: Medlems/Årsavgift 2022 som är 320 Kr och verksamhetsavgift för hösten 2022 som är 550 kr.

Anmälan sker ABF, www.kurser.se eller till kursledare med mail maria.wedin@hotmail.com

________________________________________________________________

Sundsvalls kollektivverkstad har från det att föreningen startade 1979 samarbetat med studieförbundet ABF.